SINOPSIS DRAMA GADIS MUZIKAL TV3

Gadis muzikal tv3
Ada juga kelainan dalam slot lestary kali ini menampilkan  drama Gadis Muzikal yang akanbermula pada 17 Ogos 2023 setiap hari Khamis hingga Sabtu pada pukul 9.00 malam di TV3 atau strim secara eksklusif di www.tonton.com.my. Drama terbitan Zeel Production ini merupakan hasil karya Irwan Mansor dan diarahkan oleh Kyroll Hamzah.

Gadis Muzikal

Jumlah Episod: 13
Tarikh Tayangan: 17 Ogos 2023
Waktu Siaran: Khamis – Sabtu, 9:00 malam
Rangkaian: Lestary TV3 / tonton
Penulis Skrip: Irwan Mansor
Pengarah: Kyoll Hamzah
Produksi: Zeel Production Sdn Bhd
Pelakon: Khodi, Fiza Thomas, Aisha Retno, Serene Claire, Tika Nasir, Hafreez Adam, Mark Adam, Rahmad Mega, Azza Elite, Ani Maiyuni, Nadia Kesuma, Halmey Hamdah, Izzrin Irfan, Zuhairi Ibrahim, Aqmal Ramdan, Fauziah Latiff, Fauziah Ahmad Daud
Senarai pelakon dan watak. 
  • Khodi sebagai Shikin
  • Fiza Thomas sebagai Una
  • Tika Nasir sebagai Afia
  • Aisha Retno sebagai Melly
  • Serene Claire sebagai Lulu
  • Fauziah Ahmad Daud sebagai Miss Jay
  • Izzrin Irfan sebagai Ezad
  • Mark Adam sebagai Azwan
  • Fath Hafeez sebagai Mat Rock

Sinopsis Gadis Muzikal

Mengisahkan tentang perjuangan lima gadis yang mempunyaibackgound yang tak sama, tetapi ada satu matlamat yang sama iaitu berjuang untuk mencapai impian mereka menjadi penyanyi terkenal.
Shikin (Khodi) merupakan seorang gadis kampung yang mempunyai impian tinggi untuk menjadi penyanyi terkenal. Setiap kali menyanyi, Ezad (Izzrin Irfan), yang merupakan rakan baiknya akan sentiasa merakam nyanyian Shikin dan muat naik ke dalam YouTube. Namun di setiap video hasilnya, Shikin terpaksa menutup wajahnya kerana ibu bapanya tidak merestui minatnya. Afia (Tika Nasir) pula merupakan rakan Shikin yang mempunyai perwatakan cantik dan ayu. Namun sikapnya yang ‘lurus bendul’ membuatkan dia sering dibuli oleh rakan di pejabatnya.
Sementara itu, Melly (Aisha Retno) pula merupakan seorang yang bijak dalam akademik dan mempunyai vokal yang sangat mengagumkan. Namun Melly tetap mempunyai halangan kerana paras rupanya yang unik. Sementara itu, Una (Fiza Thomas), seorang pekerja di kedai serbaneka merupakan seorang ibu tunggal dan bercita-cita untuk menjadi penyanyi rock terkenal untuk menyara anak dan makciknya. Lulu pula, (Serena Claire) adalah seorang yang tampak angkuh lagi bergaya seolah-olah seperti artis yang berpengalaman.
Pada suatu hari, Miss Jay (Fauziah Ahmad Daud) diarahkan oleh syarikat rakaman di Kuala Lumpur untuk mencari bintang muda bagi membentuk satu kumpulan bernama Angelz bertujuan untuk mengembalikan zaman kegemilangan kumpulan penyanyi wanita tanah air. Miss Jay ingin memastikan program realiti itu menjadi program yang hangat dan sensasi di televisyen.
Iklan uji bakat Angelz mula diuar-uarkan. Berlatarbelakangkan keluarga dan jalan hidup yang berbeza, Shikin, Aifa, Una, Lulu dan Melly tidak lepaskan peluang masing-masing untuk mencuba nasib dengan menyertai sesi uji bakat. Setelah dinilai oleh Miss Jay, mereka berlima telah terpilih untuk menyertai program realiti ini, lalu mereka berlima telah ditempatkan di satu rumah banglo. Demi memastikan program realiti itu mendapat rating yang tinggi, mereka berlima diberikan tugas dan misi yang berbeza setiap minggu. Berjayakah mereka melaksanakan tugasan masing-masing? Sejauh manakah semangat juang mereka demi mengejar impian yang terpendam?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top