Tonton online semusim rindu episod1

semusim rindu,

Semusim rindu episod 1.

 

Sumber lain dari kbergetar.org

Sinopsis:
Di sebalik senyumannya, ada tangisan yang panjang. Keperitan hidup menjadi anak buangan membuatkan Hajar Adira begitu berhati-hati. 15 TAHUN..
Dulu, Hajar pernah mengemis kasih sayang saudara sendiri. Kini, kasih itu tidak diperlukan lagi.
Dia pernah didera mental dan fizikal oleh ibu saudaranya Nazimah. Pada usia 10 tahun dia melarikan diri ke Johor untuk menemuinya Mak Ngahnya. Namun,dia bernasib baik bertemu dengan pasangan yang mulia Firdaus dan isterinya. Dia diberi penjagaan sempurna.  Kemalangan menimpa mereka, ibu angkatnya Fauziah meninggal dunia, dan bapa angkatnya pula lumpuh. Hajarlah bertanggungjawab menjaga 3 adik beradiknya dan menanggung perubatan ayahnya.
Kemunculan Ikhman, membuatkan hidupnya haru biru. Sakit hatinya bila melihat lelaki itu. Ikhman yang playboy sebenarnya sudah mula jatuh hati pada Hajar. Keegoaan  sahaja yang menghalang dia berterus terang.
Bukan senang memberi kemaafan setelah diri di mamah derita. Hajar memaafkan Hilal dan menerima lamaran Ikhman, walau hatinya masih sangsi akan perasaannya. Setelah berkahwin, Hajar tidak mahu serumah dengan Ikhman. Sebenarnya Hajar takut Ikhaman akan meninggalkan dirinya. Dia tidak mahu kesakitan dulu terulang. Kebahagiaan mereka diracuni dengan dendam Nazimah yang sengaja menabur fitnah hinggakan Nasriah termakan kata-kata kakaknya. Hajar dilukai ibu mertuanya. Dia pasrah dan membawa diri ke luar negara.Tambah teruk lagi, ayahnya Firdaus juga meragui kesetiaannya. Ikhman juga tidak mempercayainya.
Apabila kebenaran terselah, Azim dan Yuha menceritakan apa yang terjadi. Nasriah terkaku. Ikhman tak berhenti mencari isterinya dan memohon keampunan. Mampukah Hajar memaafkan mereka sekali lagi?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top