Tonton online Ammar dan Opie episod 7

ammar dan opie,

Terdengar bacaan Al-Quran sungguh asyik di baca Haji Awie, Ammar merasakan cukup terpukau, Ammar tenung Haji Awie dari luar, Awie berhenti mengaji. Haji Awie berbual dengan Ammar tentang apa yang dia sedang hadapi kini. Awie menceritakan ‘flashback’ kisahnya ketika menjadi rockstar, wanita, duit dan sebagainya menghanyutkan kisahnya.

Haji Awie menunjukan gambar ketika konvo ketika mendapat ijazah architecture sebelum menjadi penyanyi, ijazahnya mengubahnya kembali ke landasan sebenar. Haji Awie berhenti jadi penyayi pada 90an dan berkerja dalam bidang property, dari seorang yang pernah hanyut dalam dunia nyayian, Haji Awie perlahan mengumpul dana dan membuka sekolah pondok hasil latar belakangnya berpendidikan.

Ammar tertekan dia tidak miliki latar belakang sama seperti Haji Awie, tetapi itu bukan alasan untuk Ammar berputus asa, Haji Awie perlahan-lahan membentuk mental dan fizikal Ammar kerohanian, seperti mengaji, berlajar memanah, mengundang kuda dan sebagainya, mirip konsep aktiviti Rasullulah lakukan. 

Berlaku perkara lucu sepanjang Haji Awie mengajar Ammar, kadang-kadang nampak ketegasan Haji Awie membentuk Ammar membuatkan Wardah dan Opie ketawakan Ammar.

Sementara itu seorang Producer Music berjumpa dengan Nizam bertanya tentang satu klip video yang sedang viral, ramai yang menyangka klip video itu Ammar, Nizam rasa kusut, kerana dia hidup sahabat lamanya kini pengemis di selatan Thailand.

Ammar terpaku kecantikan Wardah ketika berwuduk tanpa sengaja melihat, Ammar dijatuhkan rotan pihak sekolah, tetapi Haji Awie memberi kelonggaran kerana dia pasti Ammar tidak sengaja. Sementara itu Opie kita lihat batuk-batuk teruk, tetapi dia bagi alasan makan rambutan bersama Ammar ‘sedangkan merahsiakan kesakitan’.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top