Biodata Fergus Tierney , pemain kacukan malaysia, JDT ll

fergus tierney

Biodata Fergus Tierney

Lahir pada tahun 2003, Tierney membesar di Penang, Malaysia. Dia bukan pemain naturalisasi seperti warga konoha seberang yang digembar gemburkan. Tetapi dia ada dua warga negara, scotland dengan Malaysia kalau tengok dekat Transmarket.

Di awal kariernya dalam dunia sepak bola dalam Malaysia ialah di masuk kelab Soccer Experience FC (kelab di Penang). Perjalanan perkembangan sepak bola dalam masa mudanya maca-macam rintangan melalui pengalaman sepak bola internasional bawah 23 tahun.

Fergus Tierney pernah terlibat dalam pertandingan melawan dan dengan banyak akademi sepak bola profesional di seluruh dunia.  Ketika umurnya masuk 18 tahun, Fergus Tierney pernah juga dipanggil untuk masuk dalam tim utama Penang dan juga Johor Darul Ta’zim.

Pada awal tahun 2022, dia menandatangani perjanjian dengan klub Liga Super Malaysia, Johor Darul Ta’zim (JDT 2 ), kadang-kadang boleh juga main dengan Liga Super.Tapi itu aku tak pasti dia ada main tak dengan JDT1.

Selama tahun 2022, Fergus menjalani pelatihan di bawah bimbingan Mariano Echeverría, yang merupakan mantan pemain tim nasional Argentina sekaligus pernah bermain untuk Boca Juniors.

Nama betul : Fergus Tierney.

Agama : Islam

Tarikh Lahir:Mar 19, 2003

Lahir di:Glasgow, Scotland. 

Age:20 (2023) 

Wargenegara:  Malaysia, Scotland.

Posisi : Midfield

Current club: Johor Darul Ta’zim II

Joined:Contract expires:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top