Tarikh brim (Br1m) peringkat pertama masuk, 2018

Ramai yang berharap untuk kali ini untuk dapat brim peringkat pertama nih. Lama katanya menunggu. Dengar cerita patutnya masuk pada 16.2.2018. yang terbaru katanya 26.2.2018. Mana yang betul aku pun tak pasti.

Ramai yang beratur panjang tuh dekat bank. Yang kesian dekat orang tua tuh, beratur panjang semata mengharap bantuan BRIM ini masuk untuk beli apa yang sepatutnya. Tapi bila check, hampeh, takda pun. Sepatutnya kerajaan bagi tarikh yang exact, yang betul punya bila BR1M akan diterima untuk mereka yang layak. Macam penulis sendiri , memang tak lepas lah sebab ada ssm dan ssm tuh pun tak declare statement akaun.

Macam mana nak check status BRIM 2018? 

Senang jer korang terus pergi ke laman rasmi BRIM. 

Masukkan no IC, dan jawab 2 soalan.Pastikan jawapan jawab dengan betul ok. Lepas tuh pergi ke status permohonan.

Rata-ratanya semua  masih lagi dalam proses.

Brim tahun ini pemberiannya masih sama rm 1200 bagi yang bawah rm 3000.00 ke bawah.

 

 

 

READ  Live pelancaran model LIVE: Official launch of the Proton X70 SUV!

1 thought on “Tarikh brim (Br1m) peringkat pertama masuk, 2018”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: