Suhaimi Saad Persenda Vaksin Tidak ‘Kebal’, Tetap Terkena Kesan Gas Metana! (apa kejadahnya)

Sekarang ini tengah krisis dimana insiden pencemaran dari pembuangan sisa toksik di Sungai Kim Kim, Pasir Gudang, Johor cukup kritikal sekarang ini. Ramai yang menjadi mangsa akibat terhidu gas beracun sehingga mengalami sesak nafas, muntah,pening dan loya. Kandungan gas metana yang terlalu tinggi dalam udara juga boleh membawa maut.

 

Dikala rakyat Malaysia sedang bimbang dengan situasi darurat tersebut, (MOSUS) aka Suhaimi Saad sekali lagi mengeluarkan kenyataan penuh kontroversi. Umum mengetahui kebanyakkan mangsa pencemaran gas beracun itu adalah pelajar sekolah, kata Suhaimi, sudah terbukti bahawa suntikan vaksin tidak dapat mengurangkan penyebaran penyakit.

mosus,

Kenyataan itu sekali lagi mengundang kecaman netizen, mereka tidak faham mengapa Suhaimi terus hendak mencetuskan provokasi kerana bahan kimia tiada kaitan langsung dengan suntikan vaksin.

Pada mereka, Suhaimi sangat tidak sensitif dengan perasaan ahli keluarga mangsa yang terlibat dalam insiden di Pasir Gudang. Tidak elok untuk mengeluarkan kata-kata mengarut seperti itu dikala ramai yang sedang bersedih.

Kalau tiada perkara baik yang hendak diperkatakan, lebih baik diam. Sepatutnya dalam keadaan seperti ini, kita harus mendoakan keselamatan mereka yang terlibat dalam insiden tersebut.

 

Komen nitizen.

 

Alahai SS, wekk sgt sibuk ni, tpi isu ni pnas, kena taip sikit jugak, apalah ko ni SS mmg tiada kena mengena gas metana dgn vaksin la. Vaksin ni diberi kepada anak2 supaya tiada jangkitan pyakit yg kita sendiri pun ssh nak huraikan dri dlm badan seseorg budak itu kepada budak lain.

Gas beracun mcm gas metana ni dibawa oleh udara, pencemaran udara, andaikatalah suatu hari amerika, korea selatan, rusia, jepon, pakistan, india melancarkan nuklear, ANAK2 YG TIDAK AMBIL VAKSIN ITU BOLEH HIDUP JUGA KE JIKA TERHIDU TERKENA chemical yg mereka lepaskn tu.
jadi adakah kebal anak ko..bingai..bingai..sudah sakit…sakit ..tak lama lagi gila.

Rupanya dia x tau apa itu Vaksin dan tujuan vaksin….
patut lah dia xnak anak dia divaksinkan…
Memang spesis bebal mamat sorang ni…
malang betul pempuan yg belaki kan jantan cam ni..
kesian anak2 yg ada bapak cam ni…
Betul. Rupanya dia tak tahu. Ni tak masuk lagi topik bio sedalam2nya, live, attenuated vaccine, macrophages, different types of antibodies, etc. Scratch the surface pun idak. Tapi ada hati nak buat ceramah, seminar bagai. Memalukan kaum & agama. Hoi Ina! Awak tu wanita & ibu. Seorang wanita dan ibu itu sangat kuat! Wanita & Ibu akan buat apa sahaja untuk anak2nya. Petisyen: BANGKIT INA!
i don’t know what to say. i believe that this person is just desperate attention seeker. before u speak up about vaccine, do a little research how it is being produced, the resouces, and why people need to be vaccinated…maaf kasar, nampak bodoh benar kenyataan dia ni. siapa kata ambil vaksin utk jadik kebal? vaksin dan pencemaran bahan kimia xda kaitan langsung la. kalo tsunami ke gempa bumi pun org kena vaksin tetap boleh jadik mangsa. if only u know, the greatest scientist in history were muslims.. bercakap dgn org x berapa pandai ni hanya buang masa..sorry
boleh tak jangan ada sape2 pun yang peduli spesis2 bebal bab* ni ?????
cuba biar je dia kata apa pun. tau dah klu lagi dilayan mmg berapi
kang nmpk kita pun bebal sama dia. mmg dia takkan mengalah
pi mampos la spesis camni. attention seeker je lebih tp ZERO !
acah nak buat talk la bagai pastu nak kena bayar
orang tanya venue pun acah artis hot sgt smpi ratus2 nak bayar dia
puiiii la
READ
Dituduh menyindir tomok, ini respon ariff bahran yang buat korang panas!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: