Sinopsis penuh drama menanti februari

menanti februari,
Nantikan drama terbaru di slot Samarinda TV3 bertajuk Menanti Februari. Sebuah drama terbitan Sha’s Media Sdn Bhd dan diarahkan oleh Ayie Mustafa. Menampilkan gandingan Nur Fathia Latiff, Zul Ariffin dan Afiq Muiz sebagai pelakon utama. Drama bersiri Menanti Februari akan mula tayangannya mulai 3 April 2017, setiap hari Isnin hingga Rabu pukul 10 malam di TV3.

JUDUL : MENANTI FEBRUARI 
EPISOD : 16 episod
TARIKH TAYANGAN : 3 April 2017
HARI / MASA : Isnin-Rabu, 10.00 malam
SIARAN : Slot Samarinda TV3
SKRIP : Mohd Shahremy Ikmal
IDEA ASAL : Keyroll Kiasan
PENGARAH : Ayie Mustafa
TERBITAN : Sha’s Media Sdn.Bhd
PELAKON : Nur Fathia Latiff, Zul Ariffin, Afiq Muiz, Wan Nor Azlin, Riz Amin, Juedian Omar, Dato Rahim Razali
WATAK PELAKON 
Fathia Latiff sebagai Fiza
Zul Ariffin sebagai Arie / Daniel Azrie
Afiq Muiz sebagai Edi
Riz Amin sebagai Sham
Juedian Omar sebagai Lia
LAGU TEMA / OST MENANTI FEBRUARI 
iamNEETA – Sakit
Forteen – Apa Ini Cinta

SINOPSIS MENANTI FEBRUARI. 
Sekarang bulan April bang?? So macam mana cerita nih. Hehe.
Mengisahkan Arie yang berkahwin dengan Fiza atas dasar cinta sehingga menyebabkan Edi, rakan baik kedua mereka memendam rasa (dia suka kat fiza, tapi lu lambat bro!!). Namun, kebahagian yang diharapkan oleh Fiza tidak kesampaian apabila Arie terlalu sibuk dengan kerjanya sehinggakan mengabaikan perasaan Fiza. Janji nak ajak honeymoon, tapi bila nak pergi last minit cancel. Kerja, kerja jugak tapi keluarga jugak kena utamakan bro.
Ada beberapa masalah, si fiza memang tak berapa nak ngam dengan mak tiri arie nih. Tak tahu apa masalah dia nih?? Nak emo jer?? motif ??
Bagaikan satu kebetulan, segala kejadian manis dan peristiwa pahit antara Arie dan Fiza berlaku dalam bulan yang sama, iaitu di bula Februari. Namun, takdir penentu segalanya apabila Arie hilang dalam kemalangan di lautan sehingga hilang selama 6 bulan lamanya. Dalam masa 6 bulan itu, Fiza dan Edi semakin rapat dan akhirnya kedua mereka pula bersatu sebagai pasangan suami isteri.
Takdirmenentukan, apabilaArieditemuiselamatnamunterpaksamenghadapiFiza dan Edi, yang telahdisatukansebagaipasangansuamiisteri. ArietetapmahukanFizakembalikepadanyakeranainginmenebuskembalikesalahannyasebelumini.
Siapa dia pilih ?? Arie?? Fiza atau Edi.. aduhh pening arrrr..
copy paste myinfotaip.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top