Sinopsis Drama Lelaki Macam Dia (Astro)

lelaki macam dia, poster lelaki macam dia, Drama adaptasi novel Mamat Muka Selenga karya Aliesha Kirana. Drama bersiri yang diberi tajuk Lelaki Macam Dia itu, menampilkan gandingan Azrel Ismail dan Izreen Azminda sebagai teraju utama. Drama tersebut diarahkan oleh Hashim Rejab, terbitan Country Universal Sdn Bhd. Akan disiarkan bermula 18 Julai ini setiap hari Isnin hingga Khamis pukul 10 malam di Astro Ria saluran 104 dan HD 123.

JUDUL : LELAKI MACAM DIA
NOVEL : Mamat Muka Selenga
EPISOD : 20 episod
TARIKH TAYANGAN : 18 Julai 2016
HARI / MASA : Isnin-Khamis, 10.00 malam
SIARAN : Astro Ria 104 & Astro Ria HD 123
NOVELIS : Aliesha Kirana
PENGARAH : Hashim Rejab
TERBITAN : Country Universal Sdn Bhd
PELAKON : Azrel Ismail, Izreen Azminda, Akhmal Nazri, Zera Hariz, Sharisa Haris, Feiyna Tajudin, Elya Miera, Natasha Elyzza, Mak Wan Latah, Zulkifli Ismail, Aleza Shadan
WATAK PELAKON
Azrel Ismail sebagai Fahmi Nazarul Ain
Izreen Azminda sebagai Nur Fatihah Husna
Akhmal Nazri sebagai Encik Aydan Danial
Sharisa Haris sebagai Sally
Zera Hariz sebagai Hajar
Elya Miera sebagai Lily
Natasha Elyzza sebagai Nina
Zulkifli Ismail sebagai Dato’ Said
SINOPSIS MAMAT MUKA SELENGA
Mengisahkan tentang Fahmi dan Fatihah yang tinggal berjiran. Apa sahaja yang dilakukan oleh si suara petir itu tidak kena dimata Husna. Sehingga digelar Mamat Muka Selenga kerana Husna lebih tertarik kepada bos ditempat kerjanya, Encik Aydan yang mirip pelakon Korea yang diminatinya. Lama kelamaan timbul perasaan sayang. Tetapi keduanya ego untuk mengakuinya. Segalanya berubah setelah sekembalinya Husna dari Korea setelah tamat pengajiannya. Fahmi didepannya sekarang bukanlah si Mamat Selenga yang dikenalinya dulu. Konflik mula timbul apabila mereka hampir bertunang dengan pilihan sendiri. Tetapi akhirnya bersatu kembali setelah satu kejadian lucu dikampung Fahmi.
credit to myinfotaip.com
READ
Salma juara mentor 5!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: