Sinopsis drama Biar Jadi kaktus rtm2

biar jadi kaktus,
Ok Drama baru akan menemui anda semua dan ia adalah merupakan adaptasi novel Biar Jadi Kaktus karya Iffa Zalia akan ditayangkan di TV2 bermula 24 Julai, setiap Isnin hingga Khamis pukul 8:30 malam.
JUDUL : BIAR JADI KAKTUS
EPISOD : 13 episod
TARIKH TAYANGAN : 24 Julai 2019
WAKTU SIARAN : Isnin-Khamis, 8:30 malam
SIARAN TV : TV2 (RTM)
PENULIS NOVEL : Iffa Zalia
PENULIS SKRIP : Adza Nasyaemie Adenan
PENGARAH : Dato Ahmad Tarmimi Siregar
PRODUKSI : Wardah Communication Sdn Bhd
PELAKON : Uqasha Senrose, Atoi Tohet, Syafiq Sahli, Shakilla Khoriri, Sahronizam Noor, Dato Ahmad Tarmimi Siregar, Zila Bakarin, Afzan A. Rahman, Aman Graseka, Kenji Sawahii, Juita Johari, Ismail Yaacob, Ucop Cecupak, Noralbaniah, Qistina Raisah
WATAK PELAKON 
Uqasha Senrose sebagai Shakila / Shakira
Atoi Tohet sebagai  Firdaus
Syafiq Sahli sebagai Azlan.
Shakilla Khoriri sebagai Seha
Sahronizam Noor sebagai Pak babu
Dato Ahmad Tarmimi Siregar sebagai Datuk Murad
Aman Graseka sebagai Tengku Amir
Kenji Sawahii sebagai Dato Idris Leong
Qistina Raisah sebagai Syakila
SINOPSIS BIAR JADI KAKTUS. 
Cinta Syakila (Uqasha Senrose) dan Firdaus (Atoi Tohet) ibarat bintang-bintang yang bergemerlapan. Namun perjalanan hidup sebenarnya tidaklah seindah impian dan harapan. Dek tidak tahan menanggung penderitaan demi penderitaan, Syakila mencari keadilan dan kebenaran yang seakan-akan tersembunyi. Namun pencariannya terkandas bila dia diburu oleh Datin Habsah, seorang wanita korporat yang bersikap mata duitan. Tawaran satu juta Ringgit Malaysia daripada Dato Tengku Amir membuatkan Datin Habsah ingin terus memburu gadis itu hingga ke lubang cacing.
Syakila ibarat kaktus yang teguh walaupun kemarau melanda. Dia meneruskan langkah dengan hati yang kental. Tika dirinya longlai, muncul Azlan yang berhati mulia. Lelaki budiman itu sering menghulurkan bantuan tanpa mengharapkan balasan. Pengorbanan setinggi gunung itu membuatkan Syakila dalam dilema. Dia tahu lelaki itu mencintainya sampai mati. Tetapi bagaimana pula dengan Firdaus? Lelaki itu nyawanya!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top