Resepi cara nak buat Aiskrim Paddle Pop

Aiskrim paddle pop.

aiskrim paddle pop

Cara-cara membuat aiskrim paddlepop sebenarnya sangat mudah dan menjimatkan banyak wang kalau kita buat sendiri ini.

Bahan – bahan untuk buat aiskrim paddle pop homemade ni adalah seperti berikut :

Aiskrim Paddle Pop Homemade

  • 1 tin Susu cair/susu segar
  • 3 sudu Susu pekat
  • 2 sudu Gula
  • 1 sudu Ovalett
  • Pewarna

Macamana nak buat aiskrim paddle pop homemade ni???

Mix semua bahan-bahan, pukul sehingga sebati. kami guna mixer, tapi bila lambat sangat nk sebati tu, kami blend je guna blender.

Then, asingkan adunan kepada 4 bahagian (sebab kami guna 4 jenis warna). Setiap bahagian, masukkan pewarna yang anda pilih.

Aiskrim Paddle Pop Homemade

4 warna Aiskrim Paddle Pop Homemade
Masukkan adunan warna mengikut urutan yang anda suka ke dalam acuan aiskrim. Tak kisah nak start with yellow dulu ke, green ke, yang penting, last sekali nampak macam pelangi (paddle pop).

So, dah siap. Boleh masukkan acuan aiskrim tu ke dalam tempat beku peti ais rumah anda.

aiskrim paddle pop

hah dah siap.

asikrim paddle pop,

Cara nak buat aiskrim Padlepop versi video.

Cara nak buat aiskrim paddle pop cara orang lain:

Bahan – Bahan :

A) 1/2 tin susu pekat
B) 3 cwn susu segar (sy pakai susu HL)
C) 2 sudu kecil ovellate
D) 2 sudu kecil vanilla (essen vanilla)
E) Sedikit pewarna biru, merah, hijau n kuning (leh tuka kaler ikut suka korg)

Cara – Cara :

1) Bahan a,b,c,d blend or mixer 20 minit..
2) Asingkan ke dalam 4 bekas dan masukkan pewarna..
3) Tuang ke dalam bekas aiskrim selapis demi selapis hingga habis..
4) Simpan dalam peti sejuk beku…. Dah koreh boleh la sosah sampai habis aiskrim tu..
P/s: Untuk resepi di atas saya guna mixer.. Guna blender  tak muat…

READ
Cara nak buat air katira yang sedap!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: