Kisah sebenar pemandu bas rapikl langgar burger stall

alif syukri, alif syukri jadi badang, badang, badang lembut,

Gambar sekadar hiasan.

Gua pun tak tahu mana yang betul Banyak sangat versi. versi tak ten tuang lah, cersi pakatan harapan, versi bn, versi pas. Itulah nitizen yang terlalu cepat menghukum. Sebolehnya tahu dulu keadaan sebenar, jangan dengan cerita dari sebelah pihak sahaja. Bukti boleh di salah guna, diedit dan kadang-kadang ianya jadi berat sebelah.

Pengejar samurai, peniaga stall burger, dan pemandu bas. Ada tiga golongan pembackup yang cuba menegakkan benang yang basah.!

Videonya : 

Video dari budiey.com

Cerita versi1

DRIVER BUS mengelak motor yg keluar dri simpang Dan bus tersasar melanggar bucu gerai burger tepi jalan. menyebabkan Mak (penjual burger) yg sdg mengendong anak kecil terperanjat DN anak itu terlepas dri tangan! Penjual burger berang DN marah kpda pemandu bus yg ketika itu telah pon memberhentikan bus nya utk melihat situasi gerai burger yg Di langgar! Tiba2 pemandu bus yg telah memberhentikan kenderaannya trpaksa bergegas lari utk menyelamatkan diri APABILA melihat peniaga burger tersebut sdg mengejarnya bersama2 sekumpulan pemuda dri flat Columbia tersebut. Peniaga burger sedar yg mak dn anaknya TERSELAMAT dn tidak mengalami apa2 kecederaan namun terus nekad utk mengejar Pemandu bus itu. Pemandu bus yg sedar dirinya dikejar org ramai.. terus memandu semula bus nya utk menyelamatkan diri . Jelas dri video rakaman yg Di ambil Oleh si penjual burger… Kelihatan pemandu bus tersebut sdg dlm ketakutan yg teramat sehingga mendorong beliau memandu dlm keadaan yg mencemaskan dn merbahaya. Dn sudahnya menyebabkan berlaku kemalangan (pelanggaran) yg banyak. Akhirnya pemandu bus terperangkap dlm kesesakn lalulintas. Driver bus tersebut berusaha keluar dri bus dn lari dri Di kejar Oleh peniaga burger DN rakan2 namun akhirnya tertangkap jg. Beliau Di maki hamun dn Di pukul Oleh peniaga burger DN org ramai tanpa dibenarkan membela diri.

Ok. Video yg Di ambil oleh peniaga burger hanya separuh (hanya memaparkan pemandu bus yg cedera Di pukul). Namun bg yg tiada Di lokasi kejadian … Keadaan pemandu bus ketika Ambulance sampai adalah sangat kritikal (Dr sahkan 50/50 & kini berada Di zone merah Hospital Ampang) kerana pemandu bus tersebut telah Di belasah dgn menggunakan Kayu dn samurai Oleh peniaga burger DN rakan2!!!!
(Tiada dlm video rakaman).

Kenyataan polis yg berada Di lokasi kejadian ..kes termasuk Di dlm kategori Jenayah (302) jika pemandu bus tersebut MENINGGAL dunia.
Polis memandang berat tindakan melulu yg diambil Oleh peniaga burger yg sahihnya Salah Di sisi undang2!!!!

READ  Mengejutkan! Inilah kejadian sebenar isu lando di tegur bangla!

*Masalahnya mak dn anak kecil kpda peniaga burger tidak mengalami apa2 kecederaan. Malah hanya gerai burger yg mengalami kerosakan kecil.
Mengapa terlalu berat hukuman yg Di beri kepada pemandu bus tersebut?

*Sedih gak lah melihat majikan kpda pemandu tersebut yg turun ke tempat kejadian dn membuat LIVE VIDEO utk org ramai dn memohon pihak polis menjalankan siasatan dgn baik dn majikan turut menyatakan bahawa pemandu ter sebut telah berkhidmat selama 2 tahun Di dlm sykat nya. Merupakan seorg yg baik dn berhemah Di dlm tugasnya serta tiada rekod Jenayah dn masalahnya lain Di dlm pekerjaannya!
(Boleh search Video majikan ni ya)

Smga pihak POLIS dpt menjalankan siasatan dgn Telus DN cepat.

Sekian
Yg berada di lokasi kejadian😎

Pedang samurai maaa..sapa x mau lari daa

sumber laib:

Cerita versi 2.

DRIVER BUS mengelak motor yg keluar dri simpang Dan bus tersasar melanggar bucu gerai burger tepi jalan. menyebabkan Mak (penjual burger) yg sdg mengendong anak kecil terperanjat DN anak itu terlepas dri tangan!

Penjual burger berang DN marah kpda pemandu bus yg ketika itu telah pon memberhentikan bus nya utk melihat situasi gerai burger yg Di langgar!

Tiba2 pemandu bus yg telah memberhentikan kenderaannya trpaksa bergegas lari utk menyelamatkan diri APABILA melihat peniaga burger tersebut sdg mengejarnya bersama2 sekumpulan pemuda dri flat Columbia tersebut.

Peniaga burger sedar yg mak dn anaknya TERSELAMAT dn tidak mengalami apa2 kecederaan namun terus nekad utk mengejar Pemandu bus itu.

Pemandu bus yg sedar dirinya dikejar org ramai.. terus memandu semula bus nya utk menyelamatkan diri . Jelas dri video rakaman yg Di ambil Oleh si penjual burger…

Kelihatan pemandu bus tersebut sdg dlm ketakutan yg teramat sehingga mendorong beliau memandu dlm keadaan yg mencemaskan dn merbahaya. Dn sudahnya menyebabkan berlaku kemalangan (pelanggaran) yg banyak.

Akhirnya pemandu bus terperangkap dlm kesesakn lalulintas. Driver bus tersebut berusaha keluar dri bus dn lari dri Di kejar Oleh peniaga burger DN rakan2 namun akhirnya tertangkap jg. Beliau Di maki hamun dn Di pukul Oleh peniaga burger DN org ramai tanpa dibenarkan membela diri.

READ  “TAK PENAT KE BERDUSTA DENGAN ALLAH” – DIKRITIK LAGI NETIZEN, SAFIEY ILLIAS MAHU PASANG SILIKON?

Ok. Video yg Di ambil oleh peniaga burger hanya separuh (hanya memaparkan pemandu bus yg cedera Di pukul). Namun bg yg tiada Di lokasi kejadian … Keadaan pemandu bus ketika Ambulance sampai adalah sangat kritikal (Dr sahkan 50/50 & kini berada Di zone merah Hospital Ampang) kerana pemandu bus tersebut telah Di belasah dgn menggunakan Kayu dn samurai Oleh peniaga burger DN rakan2!!!! (Tiada dlm video rakaman).

Kenyataan polis yg berada Di lokasi kejadian ..kes termasuk Di dlm kategori Jenayah (302) jika pemandu bus tersebut MENINGGAL dunia. Polis memandang berat tindakan melulu yg diambil Oleh peniaga burger yg sahihnya Salah Di sisi undang2!!!!

*Masalahnya mak dn anak kecil kpda peniaga burger tidak mengalami apa2 kecederaan. Malah hanya gerai burger yg mengalami kerosakan kecil.

Mengapa terlalu berat hukuman yg Di beri kepada pemandu bus tersebut?

*Sedih gak lah melihat majikan kpda pemandu tersebut yg turun ke tempat kejadian dn membuat LIVE VIDEO utk org ramai dn memohon pihak polis menjalankan siasatan dgn baik dn majikan turut menyatakan bahawa pemandu ter sebut telah berkhidmat selama 2 tahun Di dlm sykat nya. Merupakan seorg yg baik dn berhemah Di dlm tugasnya serta tiada rekod Jenayah dn masalahnya lain Di dlm pekerjaannya! (Boleh search Video majikan ni ya)

Smga pihak POLIS dpt menjalankan siasatan dgn Telus Dan cepat.

Sekian

Cerita versi ketiga :

Cerita dari pemilik gerai burger

  • Selepas menerima pelbagai tohmahan dan kecaman, pemilik gerai burger tersebut, Muhammad Nurazri Mohd Arip, 22, atau Azri Arip tampil memberi penjelasan sebenar kepada Utusan.

    Menurutnya, cerita-cerita yang tersebar di media sosial tidak benar dan beliau telah menjadi mangsa fitnah di Internet. Ketika kejadian berlaku, Azri yang sedang berada di rumah terdengar satu hentaman kuat lalu bergegas ke gerainya:

    Baca luahan penuh Azri di bawah:

  • “Kejadian itu menyebabkan ibu saya tersepit dan saya menyuruh pemandu bas terbabit turun dari kenderaannya dan berunding secara baik namun berlaku sebaliknya.

    “Dia menurunkan kesemua penumpang di pondok bas hadapan dan melarikan diri. Dia turut menghulurkan isyarat tangan agar mengejarnya seakan-akan mengajak untuk berlumba.

    “Saya dan tiga orang lagi rakan sehelai sepinggang mengejar pemandu bas. Saya tidak membawa sebarang senjata termasuk pedang samurai dan kayu ketika mengejar suspek seperti yang dilaporkan di media sosial kecuali telefon bimbit,” jelas Azri.

    Menurutnya lagi, perbuatan menangkap dan membelasah pemandu bas itu dilakukan oleh orang awam, bukan dirinya dan rakan-rakannya.

    Malah dia turut menafikan khabar angin tentang kesemua penduduk flat kediamannya turun padang untuk mengejar pemandu bas berkenaan.

    “Saya tidak sempat berbuat apa-apa kerana apabila sudah sampai di tempat kejadian orang awam sudah pukul dia memandangkaan cubaan dia melarikan diri.

    “Saya berempat termasuk saya sahaja yang mengejar pemandu berkenaan, tidaklah sampai semua penduduk,” jelas Azri lagi.

_________________________________________________________________________

READ  Sepatutnya saya jawab A, -syazana cleber gurl!!

Viral katanya pemandu bas itu telah meninggal dunia.

Hah itulah kreatifnya orang malaysia nih cepat dan suka buat fitnah. Inilah dajal akhir zaman.

Pemandu bas masih hidup

KUALA LUMPUR: Pemandu bas Rapid KL yang terbabit dalam insiden rempuhan lima kereta di Jalan Ampang di sini, malam tadi masih dirawat di Hospital Ampang.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Zulkefly Yahya, mengesahkan perkara itu sekali gus menafikan mesej yang viral di media sosial mendakwa pemandu bas berusia 32 tahun itu sudah meninggal dunia.

“Pemandu itu tidak meninggal dunia dan akan keluar hospital jam 3 petang ini.

“Dia mengalami kecederaan di kepala dipercayai dipukul ketika ditangkap oleh orang awam,” katanya dalam satu kenyataan ringkas, hari ini.

Katanya, polis akan menjalankan siasatan lain sekiranya pemandu bas terbabit membuat laporan polis bahawa dia dipukul.

Selain itu, beliau turut memaklumkan tiada penumpang berada dalam bas Rapid KL berkenaan dalam kejadian yang berlaku kira-kira jam 8.30 malam itu.

Hari ini, viral di media sosial satu salinan paparan skrin posting ditulis seorang pengguna Facebook menggunakan nama Mario Marcello yang menulis “Berita yang diterima. Subjek (driver bas) (pemandu bas) telah meninggal dunia. Berita sebentar tadi diterima dari group (kumpulan). Al Fatihah.”

Salinan gambar paparan skrin yang viral itu dipercayai merujuk kepada pemandu bas Rapid KL berkenaan yang sebelum ini dilaporkan berada dalam keadaan separa sedar dan dirawat di Hospital Ampang akibat kecederaan yang dialaminya.

Siapa yang salah dalam hal ini??
Kalau orang yang takda kasi goyang ini pokok mana ianya bergoyang. Nitizen yang terlalu berlebih-lebih. Benda memang dah berlaku, itu kita tak boleh nak elak. Seboleh-bolehnya janganlah kita tambah lagi lauk.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: