ZON Resepi

Resepi kek lapis horlick

Bahan-Bahan: 10 biji telur 16 oz mentega 220 gm gula kaster 240 gm tepung gandum (saya gunakan tpg HK) 200 gm Horlicks 1 tin susu pekat (397gm)Cara: Pukul mentega dan gula hingga kembang. Masuk telur satu persatu, pukul lagi hingga pekat dan rata. Masukkan susu pekat, kacau rata. Kemudian masukkan tepung dan horlicks. Kacau/gaul rata-rata. …

Resepi kek lapis horlick Read More »

Resepi ayam berempah marvellous

Untuk lauk ayam bakar, sesuai untuk kita buat santai-santai makan malam. So untuk kali ni nak kongsi Ayam bakar berempah yang juga dimasak¬† pada PKP yang lepas. Dah 2-3 kali buat tapi sebelum ini tak sempat nak sharing. Sedap ayam bakar berempah ini, dah jadi kegemaran kami sekeluarga. T.kasih empunya resepi. Resepi asal guna kepak …

Resepi ayam berempah marvellous Read More »

Cara nak anyam ketupat

Ketupat menjadi makanan kegemaran rakyat malaysia terutamanya ketika kita menyambut perayaan hari raya aidilfitri dan aidiladha.¬† Iaya menjadi makanan tradisi yang kita boleh temui setiap setahun sekali jer bro. Ketupat biasa ada dalam hari raya pertama dan kedua sehaja. Hari lain mungkin ada mungkin takda. Nasiblah.¬† Kalau ada pun sebab ada buat open house atau …

Cara nak anyam ketupat Read More »

%d bloggers like this: