Cara untuk buat Aiskrim magnum

aiskrim magnum homemade style,

 

Terjebakk sudah😂😂😂 tak sempat nak pergi kedai bakery..mana yang ada kita cuba beli ada bahan-bahan di kedai runcit jerla. Kite bantai coklat Cadbury buat topping campur dark coklat lebih-lebih raya hari raya ritu🤣🤣 sungguh aiskrim mkn modai namenye nih 😝😝vanilla aiskrim ambik jer resepi kt EN Google..

#aiskrimviralmagnum

Resepi aiskrim vanilla coklat

  • *3/4 tin susu pekat.. Klu tak nak manis kurangkan lagi pon boleh..
  • *2 kotak kecil susu full cream
  • *1 sudu besaq ovellate (pastikan yang halal)
  • *2 sudu kecil perisa vanilla

bahan-bahan aiskrim magnum homemade style,

Bahan-bahan diatas sampai gebas gebus lebih kurang dalam 15-20 minit.. Kemudian masukkan dalam jug… Jadinya senang sedikit untuk nak masukkan ke dalam plastik aiskrim nanti..

Topping coklat

  • 200g chocolate milk.. kita pakao cadbury coklat sbb  tak sempat nak pergi kedai bakery..
  • 100g dark chocolate brand beryl’s

Kemudian…

  • Buat teknik Double boil ye… Jangan sampai setitik air pon terkena coklat takut nanti coklat mengeras..
  • Dah suam2 masukkan dalam piping bag dan picit masukkan dalam plastik aiskrim..
  • Pastikan jangan terlebih atau terkurang..
  • Masa kita ratakan coklat dalam plastik aiskrim boleh agak ketebalan coklat tu..
  • Pastu tuang je vanilla aiskrim yang dah siap mixed tu dalam plastik aiskrim..
  • Jangan risau coklat tu tidak akan bercampur dengan vanilla aiskrim..
  • Dah masukkan dan kasi hentak-hentak manja sikit bagi mampat..
  • Kalau tak nanti ada ruang kosong dalam tu..

Selamat mencuba..

 

Tonton video cara buat aiskrim magnum ini.

Dari cik Dadida

Dari masakan ringkas.

READ
Tonton online titian cinta episod 25

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: