Video Maharaja lawak minggu ke 7 ,download

Kedudukan semasa peserta  maharajalawak minggu ke 7. Jom kita tengok dari video dibawah ini.

Jom kita layan.. hehe

Part1 : Sepah

 

Mereka membuat silent komedi adaptasi filem ngangkung. Diaorang nak mintak no ekor, tetapi tak boleh bersuara. Atok bomoh pengsan bila jumpa hantu tuh. Kemudian hantu dengan shuhaib buat sesuatu untuk kejutkan tok bomoh. Sampai buat macam-macam dengan buat cpr, buat ulik mayang di ulik. Sesuatu yang kreatif. Yehaa.. brilliant kata abang khalid.

Part 2: Kumpulan Jambu


KumpulanJabu dengan persembahan komedi yang mencuit hati iaitu silent komedi yang berbentuk sukan renang yang sangat kreatif bagi aku. Sebabnya mereka membuat acara berenang yang sangat kreatif dengan ada dimasukkan lagu cerita hawaii 5 kalau tak silap aku. Manakala komen dari abang mamat khalid, lawak kumpulan jambu dilihat bertaraf international bukan mudah untuk dapat lawak macam ini. Semua dari pelusuk dunia boleh gelak ketawa dengan persembahan mereka ini.

Part4: Jozan


Jozan punya persembahan untuk minggu kali ini rasanya ok sikit dari minggu lepas. Mereka mepertaruhkan persembahan berbentuk magic ala-ala charlie chaplin gitue. Cuma macam dia punya flow tak berapa sangat. Dan zizan macam emo sangat, walaupun itu dibuat-buat. Tapi macam tak sesuai ,entahla tapi kalau tak dikantoikan takkan nak senyum jer kan?? Apepun persembahan yang lain dari yang lain. Komen dari apek mengatakan silent comedy tidak semestinya perlu senyap, tetapi kalau ada musik latar belakang. Ia dilihat bernyawa persembahan itu.

Part 5: Nabil

Manakala nabil dilihat sebelum persembahan kan dah ada preview persembahan dia dah putus asa. Konespnya pun aku kurang paham untuk minggu ini. Susah dikit nak tangkap. Tetapi ia mengenai di laut rasanya kepala dia kena makan dengan jerung. Apepun banyak dia punya flownya memang berterabur. Aku rasa kekuatan dia bukan di silent komedi. Komen dari ahmad idham, sudah ok cuma tempo agak lari. Kalau meletakkan effort , persembahan nabil oklah.

Part 6: Balas


Agak tidak paham sebenarnya jalan cerita yang dibawa oleh kumpulan balas untuk minggu ini.Cuma aku perlu tonton 2,3 kali baru paham. Namun ia berkisar tentang suaminya yang kantoi dengan isterinya dekat bajunya ada gincu. Mula-mula naik kereta dengan ada lagu geli mat. Aku pun kurang pahamlah. Komen dari apek, mula-mula dia rasa ok paham, cuma bila last tuh dia pun tak berapa paham. Rupa-rupanya gincu suaminya sendiri. Entahla… kwang-kwang

Part7: Amir.

Rasa macam malas nak ulas amir nih. Tak payah boleh tak??? huhu, rasa terseksa melihat persembahan amir. NAmun apa yang dilihat persembahan amir ialah tunggang terbalik, perceritaan yang agak kabur dan aku memang tak paham langsung pun. Maca persembahan wrestling ,tapi kelaut jadinya. Komen dari ahmad idham, dia pun tak paham dan flow ceritanya terabur. Dan lagi dia mintak abang mamad khalid komen. Mamad khalid komen dia kata dia paham, cuma merasakan amir buat lawak syok sendiri. Lala.

Part8 : Man

Erm…entah laer. Macam mana dia punya persembahan, man minggu ini hancur dengan silent komedinya. Berkonsepkan dengan kononnya patriotik ketika zaman jepun datang menyerang tanah melayu. BErwatakkan perempuan. Tetapi motif dan movemetn yang tak berapa cantik dan banyak perkara yang aku tak paham. KOmen dari abang mamad khalid ialah, macam drama budak sekolah. Perlu lakukan sesuatu dan bersifat international seperti group maharaja lawak yang lain.

Part8 : penyingkiran.

Setelah undian ditutup. Jambu mendapat tempat no1. Dan mengumumkan amir terkeluar untuk minggu ke 7. Ada satu pengumuman iaitu undi masuk untuk minggu ke 8 nanti. Lanjut di sini.

Kepada yang ingin download movie penuh minggu ke 7 sila ke link jiwang.net. Sekian terima kasih.

Credit to guatv.com

 

Sponsored Links :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...