Najib mengaku jadi pengganggur!!

najib tun razak,

KUALA LUMPUR – Setelah kehilangan jawatannya sebagai perdana menteri dan meletak jawatan sebagai Presiden Umno dan Pengerusi Barisan Nasional, bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, beliau kini dalam fasa ‘persaraan’.

Dalam satu temuramah bersama Malay Mail, Najib sambil ketawa berseloroh mengaku beliau kini seorang penganggur dan sedang menganggur.

Menurutnya, buat masa ini beliau mahu berehat dan menyelesaikan masalah yang sedang dihadapi sebelum memikirkan perihal negara.

Ditanya apakah rancangan selepas ini, Najib berkata, beliau tidak tahu namun akan melihat perkembangan dari semasa ke semasa.

Tolong beri saya masa, kerana masih awal lagi, tetapi saya akan melakukan apa sahaja yang boleh untuk menyumbang kepada negara kerana negara ini memerlukan orang yang boleh memberikan buah fikiran, “katanya.

Najib mengekalkan kerusi Parlimen Pekan dengan meraih majoriti besar sebanyak 24,859 undi dalam pertembungan empat penjuru pada PRU14.  [Read more…]

‘Tak Sangka Ramai Bacul, Patutlah Ditipu Hidup-Hidup’– Chef Wan selar Tengok Barang Rampasan Rumah Najib

chef wan tegur najib,

Siapa tak kenal dengan chef wan yang mulutnya yang lazer tak kira apa-apa yang dia tak berkenan dia akan cakap di media social dia instagram.

Pihak polis baru-baru ini merampas ratusan beg tangan berjenama mewah di dalam serbuan di rumah bekas perdana menteri, Datuk Seri Najib Razak di ibu kota.

Chef Wan meluahkan apa yang terbuku di hatinya mengenai serbuan dan rampasan berkenaan.

Chef Wan menerusi Instagramnya menyatakan pendapatnya mengenai rampasan beg-beg tangan dan barangan mewah daripada bekas perdana menteri keenam itu. Dia menyifatkan perkara berkenaan sebagai menjijikkan dan merasa tertipu

So disgusted and felt cheated watching all this lori of stuff that being taken out of Najib home. Pagi ini all that millions of cash to gold bars and watches became the hot topic of every citizen in this country. Itu belum lagi dari menteri-menteri yang lain yg ketika ini mesti panas hidup mereka anak beranak!

Sibuk penyokong-penyokong penyangak-penyangak ini living in denial konon tak baik buat mcm ni masa bulan ramadan dan janganlah aib kan mereka etc. Eh nak tangkap perompak mesti ada bulan tertentu ke dan mengguna diplomasi dan sebagainya?

Tambahnya lagi, dia terkejut apabila mendapati ramai penakut di Malaysia yang membuatkan sewenangnya ditipu hidup-hidup oleh mereka yang tidak bertanggungjawab.

Its shocking to see so many cowards in this country patut la mereka ini ditipu hidup-hidup sampai sanggup nak gadai kan negara ini? Mereka ini tak faham ke yang segala yg kita perjuangkan ini untuk siapa?  Jika tidak kerana masa depan generasi kita di masa akan datang?

barang rosmah, rampasan polis barang najib dan rosmah,

Bila melihat kejadian ini teringat kan kisah the French Revolution berzaman dahulu di mana Queen Marie Antoinette itu sampai di pengal kan kepala nya akibat rakyat jelata dizaliminya. What about regime Marcos, Gadaffi, Mubarak, Saddam dan banyak lagi.

How can we even put up with all this corrupt leaders yang di akhirnya menjerut leher mereka sendiri. Tak payah la nak nasihat kita yg memperjuang kan keadilan di negara ini dengan lecture2 kau orang tu pasal mengaib kan mereka sedangkan berita ini its all over the world news pun and its so embarrasing for this country pun. Bangkai gajah itu boleh ke di tutup lagi dek nyiru tu?

barang rampasan ,

Jika kita ni bodoh sekali pun jangan lah sombong dan bongkak masih mahu menegak kan benang yang basah lagi? Bila saya bercakap begini ramai yg sentap tetapi how do we wake up all this Malay people from their sleep and face the truth and reality of this country corruption yg berluasa sangat?

Malu bangsa kita mau pun negara.Itu pun masih ada yg menuding jari menyalah kan Cina kononnya Menteri Kewangan tak boleh beri pada Cina and all this crap! Komen dia memang ada asasnya, sebab kalau nak tangkap takkanlah lepas raya, masa tuh memang dah terlambatlah, lepas tuh nak kesian apa lagi , dia nak curi dan ambil wang rakyat ,joli sesuka hati. Lagi mahu kesiankan dia?? 

Otak letak kat mana??

Sumber: Chef Wan facebook

[UPDATE] 72 bagasi, 284 kotak dirampas polis

rampasan,

KUALA LUMPUR: Polis merampas sebanyak 72 beg mengandungi wang tunai, barang kemas dan barangan berharga dalam pemeriksaan di satu unit kondominium mewah di Pavilion Residence Apartments, Bukit Bintang di sini, tengah malam tadi.

Selain itu, polis turut merampas 284 kotak mengandungi beg tangan berjenama seperti Hermes dan Birkin.

Bercakap pada sidang di lobi kondominium itu awal pagi ini, Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman, Datuk Seri Amar Singh Ishar Singh, berkata pemeriksaan dan rampasan itu berkaitan dengan siasatan ke atas 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Bagaimanapun, jumlah wang tunai dan nilai rampasan di kondominium yang dimiliki individu bergelar Tan Sri,

belum dapat dipastikan kerana masih dalam siasatan, namun mengesahkan jumlahnya besar.

JSJK turut membawa mesin pengira wang dipercayai untuk mengira wang tunai berkenaan.

“Kondominium berkenaan adalah satu daripada enam lokasi pemeriksaan yang dilakukan serentak sejak dua hari lalu,” katanya.

Lokasi lain yang turut diperiksa ialah Pejabat Perdana Menteri, kediaman rasmi bekas Perdana Menteri serta empat kediaman persendirian Datuk Seri Najib Razak.

Amar Singh berkata pihaknya turut merampas dokumen berkaitan siasatan 1MDB di Pejabat Perdana Menteri dalam operasi berkenaan.

Katanya, pihaknya melakukan pemeriksaan itu selepas mendapat waran geledah daripada mahkamah.

“Ketika pemeriksaan dilakukan, tiada penghuni di dalam unit kondominium berkenaan,” katanya.

Ditanya siapa Tan Sri yang memiliki unit kondominium itu, Amar Singh berkata: “Saya tidak perlu dedahkan siapa pemiliknya tetapi ia ada kaitan dengan siasatan 1MDB.

“Cukup atau tidak bahan bukti yang dirampas hari ini untuk melakukan pendakwaan, itu akan diberitahu oleh Ketua Polis Negara nanti.”

Amar Singh berkata, siasatan berhubung kes 1MDB masih berjalan, justeru meminta orang ramai dan media tidak membuat spekulasi berhubung tangkapan ke atas mana-mana pihak.

Mengenai dakwaan peguam mewakili Najib, Datuk Harpal Singh Grewal bahawa polis yang membuat pemeriksaan di kediaman Najib di Taman Duta mengambil masa terlalu lama hampir 24 jam hingga mengganggu ketenteraman penghuninya, Amar Singh berkata, pihaknya menjalankan tugas secara profesional.

Terdahulu, lima trak polis digunakan untuk memunggah barangan yang dirampas di kondominium berkenaan mulai jam 12.13 tengah malam tadi.

Siasatan kes 1MDB..

– 72 beg yang terdapat pelbagai barang antaranya barang kemas, jam tangan dan mata wang RM, USD serta pelbagai negara lain.

– 284 kotak berisi handbag pelbagai jenama dan size.

– Serbuan di enam lokasi, iaitu PMO, Seri Perdana dan empat kediaman peribadi.

– Jumlah nilai rampasan belum dapat lagi.

– Dapat borang geledah dari mahkamah.

– Pemeriksaan dilakukan serentak, ada masih dijalankan lagi

– Bukan masanya reveal nama pemilik apartmen Pavilion.

– Siasatan related 1MDB.

– Tiga unit di apartmwn Pavilion disiasat.

– Terlalu awal dan tak proper dedahkan apa dirampas.

– Siasatan dilakukan JSJK Bukit Aman.

– Disebabkan kes ini berprofile tinggi,PDRM jalankan siasatan dengan amat teliti,profesional, mengikut SOP dan lunas undang undang..

– Pengarah JSJK Bukit Aman.

Gambar Kiriman Wartawan di Lokasi

(UPDATE) Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersil (JSJK) Bukit Aman Datuk Seri Amar Singh Ishar Singh berkata 72 beg dirampas mengandungi wang tunai pelbagai mata wang, barang kemas dan jam. Sebanyak 284 kotak berisi beg berjenama mewah turut dirampas milik bekas perdana menteri Datuk Seri Najib di Pavilion Residence Apartment Kuala Lumpur.

[Read more…]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...